Chinese nasi ofwel Tjaw Fan is een populair gerecht in Suriname. Het wordt vaak als lunch gegeten of als lekker hapje tussendoor. Het is eenvoudig te maken met weinig ingrediƫnten.
Ingrediƫnten:
- ongeveer 500 gram gekookte witte rijst
- 1 fijngesneden ui
- 50 gram gepelde garnalen
- 100 gram zeer fijngesneden geroosterd of gebakken kippenvlees (of varkensvlees).
- 2 eieren
- scheut light soy sauce (lichte heldere sojasaus)
- zout naar smaak
- 2 bosuitjes in heel dunne ringetjes gesneden
- 1/2 theelepel ve-tsin
- zonnebloemolie
Bereiding:
- Klop de eieren los in een kommetje met zout en de soy sauce.
- Verhit de olie in een wok. De olie moet echt heel heet zijn.
- Fruit dan de ui kort aan en voeg dan de garnalen toe.
- Voeg dan het gebakken vlees toe en de ve-tsin toe en bak alles 1 minuut op hoog vuur.
- Voeg dan de geklopte eieren toe en blijf goed roeren tijdens het stollen van het ei zodat kleine stukjes ontstaan.
- Schuif de massa naar de kant en voeg nog een klein beetje olie toe en laat dit heet worden.
- Voeg dan de rijst toe en roer alles goed om tijdens het bakken. Voeg extra zout naar smaak toe.
- Voeg op het laatst de fijngesneden bosuitjes toe en zet het vuur uit.
Rubriek: chinese recepten, rijstgerechten
8 opmerkingen:
lekker eten hoor
Mmmmmm heerlijk, topsite!!!
Heerlijk. Alleen zonder ve-tsin.met Cha
Siu ook een aanrader!
Lrkker
K wil ook proberen om te koken
Ve-tsin eruit laten.Vissaus evt klein maggiblokje als zout vervanging.En afmaken met een beetje sesamolie.Voor de rest een toppertje.
Hoi Roy,
In maggi blokjes of boullion poeder zit naast zout en andere ingredienten, ook een flink deel Ve-tsin (MSG, Ajinomoto, etc) dus dat is geen vervanger voor Ve-tsin, het is bijna hetzelfde.
Gr John
John.Bijna was mijn oom mijn tante.Indo chinees surinaams gebruiken allemaal bouillon poeder als smaakmaker.Zonder blokkie maggi bij gezet maakt bijna niemand surinaams eten klaar.
Het is goed
Een reactie posten