Ingris Boro: Surinaamse koek
Engris boru is een luchtige cake en wordt ook wel Engelse bol genoemd.
Ingrediƫnten:
- 10 eieren
- 24 lepels suiker
- 1 theelepel vanille essence
- 1 theelepel amandel essence
- 1 grote blik ananastukjes
- 10 eetlepels bloem
- 1 scheutje rum
- 2 pakjes vanille suiker
- 1/2 pakje bakpoeder
- 1 koekblik doorsnee 22 cm
Bereiding:
- Stoof de ananas met 12 lepels suiker, en laat dit tot een dikke massa afkoelen.
- De eieren en de overgebleven suiker goed klutsen tot een romige massa ontstaat.
- Meng gelijk bij het klutsen de vanillesuiker en de essences mee.
- Verpreid afgekoelde ananas in het beboterde bakblik.
- Nadat alles mooi dik en romig gemixed is de bloem bijvoegen en nog 1 minuut door mixen.
- Doe de massa over de ananas heen in het bakblik.
- Laat het in een hete oven (190 graden) een half uur bakken. Doe de eerste 20 minuten de oven niet open.
Deze koek is ongeveer 35 a 40 minuten klaar en bevat geen boter. Indien men wel met boter wilt bakken kan dat, dan heeft men 10 eetlepels opgewarmde boter nodig maar het hoeft niet.
Een eenvoudige versie is deze:
- 10 eieren
- 10 eetlepels bloem
- 10 eetlepels suiker
- 1-2 theelepels vanille essence
- 10 eetlepels gesmolten boter
- musketmuisjes
Bereiding:
- Eieren mixen en dan de suiker toevoegen tot het een dikke massa is.
- Voeg de gezeefde bloem toe in kleine stapjes.
- Voeg de gesmolten afgekoelde boter en essence toe, maar doe dit met een lepel en mix niet meer.
- Direct in een beboterd bakblik doen en 30 minuten in een voorverwarmde oven bakken.
- Als de cake nog warm is meteen bestrooien met de musketmuisjes.
Meer gebak.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
5 opmerkingen:
Hoi het heet Ingris Boroe. Oftewel Engelse bol.
Ja vraag me af hoe de gene aan de vertaling gekomen is
Heeft niets met een boer te maken
Mijn tenen krullen...doe toch eerst gedegen onderzoek!
Het beslag bleef heel vloeibaar. Alles exact opgevolgd. Heel lang geklutst. Weet iemand hoe dat kan?
Kijk eens op dit recept: https://www.youtube.com/watch?v=jg2TB8Ni_wU
Een reactie posten