Surinaamse hete sardientjes met aardappel

Altijd makkelijk om wat blikken sardientjes in tomatensaus in huis te hebben, want op de Surinaamse manier heb je zo een lekkere maaltijd in combinatie met gebakken aardappelen. Eet het met witte rijst en zuur of salade. Het gerecht is het lekkerste met veel peper,  maar als je niet van heet houdt kun je zelf de hoeveelheid aanpassen.







Ingrediƫnten:
- 1 blik sardientjes in tomatensaus
- gebakken aardappels (partjes of schijfjes, maakt niet uit)
- 2 ui
- 3 knoflook
- 2 tomaten of een aantal kleine tomaatjes, wat je in huis hebt.
- Surinaamse pepers naar smaak
- stukje trassi
- half kippenbouillonblokje
- suiker, zout, zwarte peper
- eetlepel tomatenketchup
- olie
- wat fijngesneden selderij

Bereiding:
- Maak de sardientjes schoon en zet de saus apart.
- Bak de aardappelpartjes of schijfjes in de frituur goudbruin. Zet apart.
- Snij ui, knoflook, Surinaamse peper en tomaten fijn.
- Verhit de olie en bak de ui en knoflook licht aan en doe dan de peper erbij.
- Even goed doorbakken en doe dan de gesneden tomaat erbij.
- Voeg de trassi en bouillonblokje toe.
- Voeg wat suiker, zout en zwarte peper naar smaak toe.
- Voeg de tomatenketchup toe met de tomatensaus uit het blik.
- Alles goed doorbakken en dan de sardientjes erbij. Roer dit om.
- Laat dit een paar minuten stoven en voeg op het laatst de gebakken aardappel toe.
- Even doorroeren, wat fijngesneden selderij erbij en klaar!

Rubriek: visgerechten, aardvruchten








1 opmerking:

Marteke zei

Dit werd in Suriname op een punt broodje gegeten, zonder de aardappelen en met een takje soep groent of selderij blaadjes. Ik gebruik selderij stengels in stukjes en definitief een madame janette peper stukje en ui en knoflook uit de knijper.