Gevulde boulanger: heerlijke aubergine uit de oven met een vulling van gehakt


Aubergine ofwel boulanger is heerlijk om te vullen met een mengsel van gehakt. De boulanger wordt daarna in de oven gebakken.




Ingrediƫnten:
- 2-3 middelgrote aubergines
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram gehakt
- paneermeel
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 eetlepel fijngesneden selderij
- 2 eetlepels roomboter
- 2 eetlepels olie
- zout en zwarte peper
- geraspte kaas
- ter garnering eventueel schijfjes tomaat

Bereiding:
- Was de aubergines en snij ze in de lengte doormidden.
- Kerf ze in de lengte in of snij er met een dunschiller 2 smalle reepjes af (als een zebra).
- Kook ze in ruim water 5-8 minuten voor.
- Lepel dan het vruchtvlees voorzichtig uit de boulanger, maar zorg dat er nog wat in de schil achterblijft voor de stevigheid.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie.
- Fruit de fijngesneden ui en knoflook en voeg dan de tomatenpuree toe.
- Voeg dan het gehakt toe met zout (of maggi-of bouillonblokjes) naar smaak toe en de peper en bak alles rul.
- Voeg dan het vruchtvlees van de aubergine toe en proef of de vulling goed smaakt. Voeg eventueel nog eigen kruiden naar smaak toe.
- Voeg de fijngesneden selderij toe.
- Beboter een vuurvaste schaal waar de aubergines in passen.
- Vul de uitgeholde aubergine-helften met het mengsel.
- Strooi er wat geraspte kaas over.
- Leg er optioneel wat dunne plakjes tomaat boven en nog wat fijngesneden selderij.
- Strooi daaroverheen wat paneermeel en leg daar wat kleine blokjes boter op.
- Verwarm de oven voor op 250 graden en bak dan de aubergines in ongeveer 20-30 minuten gaar. Kijk tussendoor even of ze niet aanbranden en zet anders de oven op een iets lagere temperatuur.

Rubriek: groenten, vleesgerechten