Bregedel is een heerlijke snack of bijgerecht uit de Javaans-Surinaamse keuken. De koekjes worden gemaakt van aardappel met gedroogde garnalen of vis. In dit recept worden gedroogde garnalen gebruikt.
Ingrediƫnten:
- 500-1000 gram geschilde aardappels is stukken gesneden
- 1 tot 2 volle eetlepels gedroogde garnalen (gewassen en geweekt)
- gefruite uitjes
- fijngesneden selderij
- 2 eieren
- zout
- witte peper
- olie
Bereiding:
- Bak de stukken aardappel in de olie goudbruin.
- Wrijf de geweekte garnalen fijn.
- Stamp de gebakken aardappels fijn.
- Voeg hierbij de garnalenpasta.
- Voeg dan de gefruite uitjes en selderij toe.
- Voeg zout en peper toe.
- Meng alles goed door elkaar en maak er balletjes van.
- Zet de bregedel afgedekt een uur in de koelkast.
- Kluts de eieren los.
- Dompel de koekjes in het ei en bak ze direct in de hete olie goudbruin.
Rubriek: bijgerechten, aardvruchten, surinaamse snacks
3 opmerkingen:
Ipv garnalen kan je lever gebruiken. Alle ingredienten worden eerst gebakken. Het mixen gebeurt met een stamper. Gerecht hoort bij berkat.
Heerlik voor mijn kids!
Worden de stukjes aardappelen eerst in water gekookt?
Een reactie posten