Ingrediƫnten:
- 1 kokosnoot
- suiker (op 1 kopje geraspte kokos gebruik je een half kopje suiker)
- 2 theelepels amandel essence
- water (half glas)
- optioneel verse gember (zeer fijngeraspt)
Bereiding:
- Breek de kokosnoot en haal de bruine schil van de kokos.
- Rasp de kokosnoot grof.
- Maak een grote snijplank of het aanrecht nat of gebruik bakpapier dat je nat maakt.
- Verhit het water in een pan en doe daar de kokos, de suiker, de amandel-essence en eventueel de gember in. Laat dit 15 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan, waarbij de af en toe roert.
- Ga dan zonder deksel het vocht inkoken tot de suiker gaat kristalliseren.
- Haal nu met 2 natte lepels een bergje kokos uit de pan en leg dit op de snijplank of aanrecht. Druk de hoopjes kokos iets plat, want dan drogen ze sneller. Herhaal dit tot alle kokos op is.
- De koekjes moeten helemaal opdrogen en kunnen dan meer dan 1-2 weken worden bewaard in een afgesloten koektrommel.
*Tip: Verdeel de kokos in delen en voeg kleurstof toe aan de verschillende delen. Zo krijg je gekleurde koekjes!
*Tip 2: Voor een nog feestelijker resultaat kun je er nog wat gekleurde muisjes over strooien zodra de hoopjes gevormd zijn.
*Tip: Verdeel de kokos in delen en voeg kleurstof toe aan de verschillende delen. Zo krijg je gekleurde koekjes!
*Tip 2: Voor een nog feestelijker resultaat kun je er nog wat gekleurde muisjes over strooien zodra de hoopjes gevormd zijn.
Rubriek: gebak
3 opmerkingen:
Heeeeeeeerlijk
Vanavond geprobeerd. Ik heb ook gember en kaneel stokjes toegevoegd en het is geslaagd. Heerlijk. dankjewel voor het recept.
Ik ga het vandaag uitproberen ...thank you
Een reactie posten