
Ingredienten:
- 100 gram rijstemeel
- 1 eetlepel tapiocameel
- 150 ml. water
- 150 gram grote verse garnalen die je van de kop ontdoet
- eventueel een kopje fijngesneden lenteuitjes
- zonnebloemolie om te bakken
Kruiden:
- 1 kemirinoot (even poffen in een droge koekenpan)
- 1 cm. verse kencur (kentjoer) of halve theelepel kentjurpoeder
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 cm verse kunjit (of een afgestreken theelepel kurkumapoeder).
- zout naar smaak
Bereiding:
- Wrijf de kruiden fijn in een vijzel
- Maak van rijstemeel, tapiocameel en de kruiden een papje door er steeds wat water bij te voegen.
- Voeg de garnalen (en eventueel lenteuitjes) toe en roer alles goed door elkaar.
- Verhit in een wok een laag olie.
- Schep een volle opscheplepel van het mengsel (zorg dat het aantal garnalen verdeeld wordt voor het aantal porties) in de olie en bak de rempejek goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Rubriek: javaanse recepten, Surinaamse snacks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten