Gedroogde tahoe of Dried Beancurd Sticks

Dried Beancurd Sticks worden ook wel Gedroogde Tahoe genoemd. In Nederland zijn ze niet erg bekend, maar toch is het de moeite waard om het eens uit te proberen. Zeker voor vegetariƫrs is het een gezond ingrediƫnt dat op veel manieren aan een gerecht kan worden toegevoegd en net wat anders smaakt dan tahoe. Ook in roerbakgerechten of in gerechten met santen is de gedroogde tahoe geschikt om toe te voegen. Het geeft een extra bite aan je gerecht en de soja neemt de smaak van het gerecht over.Bij de aankoop van een pak Dried Beancurd Sticks moet je even opletten of het de zachte variant is of de stevige. Sommige soorten zijn heel snel zacht en verliezen dan hun stevigheid bij het koken. Andere soorten moet je echt goed weken en behouden hun stevigheid, zodat ze echt iets bijzonders toevoegen aan je gerecht.

Bereiding:
Week de gedroogde tahoe minstens 8 uur in ruim water. Mochten de stengels toch nog te hard zijn, dan is het goed om ze nog even te koken in ruim water tot ze zacht zijn. Daarna kunnen de stengels in de gewenste grootte en stukjes worden gesneden en worden verwerkt net als tahoe in veel soorten gerechten. Je kunt ze toevoegen aan je favoriete roerbakgerecht of door Aziatische gerechten (sajurs) waarin ruim santen is verwerkt.

De geweekte en gekookte stukken kunnen ook goed worden ingevroren, zodat je een grotere hoeveelheid tegelijk kunt maken. Vries ze dan wel in kleinere porties in, zodat je makkelijk de juiste hoeveelheid kunt nemen die je nodig hebt.

Meer tahu/tempeh


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar kan ik dit product in Nederland, Amsterdam kopen?

Vragende groet,

Surinaams Eten! zei

Je kunt gedroogde tahoe (dried beancurd sticks) kopen bij de toko of de Vietnamese- en Chinese winkels.