Ingrediƫnten:
- gekookte rijst
- kopje diepvriesdoperwten (de kleinste die je kunt kopen)
- restjes gebakken kip
- rode lombok (hoeft niet)
- kippenbouillonpoeder of blokjes (zie hiervoor onderaan dit recept)
- zout
- zwarte peper
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- olie
- eventueel een scheutje vissaus (zie onderaan het recept)
Bereiding:
- Warm de koude rijst even voor in de magnetron.
- Snij de ui, knoflook en peper fijn.
- Scheur de gebakken kip in stukjes
- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok en laat dat goed heet worden.
- Bak eerst de ui en als ze gaat geuren, doe er dan de knoflook en gesneden lombok bij.
- Alles even goed omscheppen en doe er dan kip bij.
- Voeg naar smaak kippenbouillonpoeder of blokjes toe en zwarte peper toe.
- Voeg dan de doperwtjes toe en bak deze 2 minuutjes mee.
- Voeg de rijst toe en schep alles goed om.
- Voeg eventueel nog wat extra kippenbouillonpoeder of zout toe.
Tip: Voeg een klein scheutje dunne vissaus toe aan het einde. Dit maakt de rijst wat zouter en geeft nog meer smaak.
Rubriek: javaanse recepten, rijstgerechten
1 opmerking:
ga ook proberen met meer variaties...thanx.............
Een reactie posten