Gebakken vis in taotjo (sojabonen saus)

Taotjo is een saus die is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en is in kleine blikjes te koop bij iedere toko. De taotjo is al zout en daardoor een perfecte smaakmaker in gerechten. In dit recept wordt de taotjo gebruikt met vis. Je kunt hiervoor zelf vis bakken wat het lekkerste is, maar ook kant en klare gebakken vis gebruiken als je het makkelijk wilt (vraag dan lekkerbekken of kibbeling zonder zout).





Ingredienten
 500 gram vis (tilapia,pangafilet of kant en klare gebakken vis)
- 1 rode ui
- 4  teentjes knoflook
- fijngesneden spaanse peper of adjoema peper
- 2-3 eetlepels taotjo
- snufje aji-no-moto
- beetje zwarte peper
- zoete ketjap naar smaak (ketjap  A)
- stuk verse gember van een paar centimeter
- fijngesneden lenteuitjes of fijngesneden korianderblad
- beetje water
- paar eetlepels olie








Bereiding
- Schil de gember en hak deze fijn.
- Haal de zaadjes uit de peper en wrijf de peper fijn met de ui, knoflook en gember.
- Verhit de olie in de pan en bak hierin de vis rondom bruin. Haal de vis er uit en laat uitlekken.
- Fruit in dezelfde olie de kruidenpasta en voeg daar de taotjo, aji-no-moto en zwarte peper aan toe.
- Voeg de ketjap toe.
- Doe dan de vis weer terug in de pan en een klein scheutje water en zorg dat de saus goed over de vis wordt gesmeerd. Laat even stoven.
- Als de vis klaar is strooi je er de lenteuitjes of verse koriander (mag ook fijngesneden selderij zijn) over en is het gerecht klaar om op te dienen met witte rijst en een lekkere salade.

Meer javaanse recepten, visgerechten.

Geen opmerkingen: