De lichte nasi die je bij de Chinees haalt is niet moeilijk te maken. Wil je snel een lekker rijsthapje maken, probeer dan deze Chinese nasi met stukjes bacon (of kiprestjes/garnalen), ei en lenteui.
Ingredienten:
- gekookte rijst
- kleingesneden plakjes bacon (of gekookte kiprestjes of garnalen als je geen varkensvlees eet)
- rode ui
- 2 knoflook
- kippenbouillontabletten of bouillonpoeder
- 4 lenteuitjes
- vissaus
- eieren
- eventueel zoute dunne ketjap
- olie, zout, peper
Bereiding:
- Kluts de eieren (al naar gelang de hoeveelheid personen) met wat zout en peper.
- Verhit een beetje olie in een wok en bak van de eieren een soort roerei van kleine stukjes.
- Haal ze uit de pan en hou ze apart.
- Snij de ui, bacon en knoflook fijn en ook alvast de lenteuitjes.
- Verhit opnieuw wat olie in de wok (goed heet maken) en bak eerst even de ui een halve minuut.
- Doe er dan de bacon (of kip, garnalen of gedroogde gewelde garnalen) bij en de knoflook en bak dit tot het een beetje krokant is.
- Voeg de stukjes ei toe.
- Doe er dan de bouillontabletten of bouillonpoeder bij, naar de hoeveelheid rijst die je gebruikt. Ook wat zout en peper.
- Voordat je de rijst gaat meebakken, doe je er op het laatst de lenteuitjes bij en roer ze even om.
- Daarna direct de rijst gaan meebakken.
- Maak de rijst af met dunne lichte vissaus om het een lekkere smaak te geven (zie foto).
- Eventueel wat zoute dunne ketjap toevoegen (maar deze nasi moet wel licht blijven, ga dus geen dikke zoete ketjap toevoegen!), maar alleen vissaus is ook goed.
Vissaus is te koop bij alle toko's. Meer over rijstgerechten.
2 opmerkingen:
Lijkt me een fijn gerecht. Er staan alleen geen hoeveelheden bij. Kan dat nog geregeld worden?
Ik maak deze ook altijd alleen gebruik in plaats van Bacon en garnaal ham en gebruik voor 4 personen de volgende hoeveel heden.
-400 gr gekookte rijst
100 gr kleingesneden plakjes ham
- 1 ui
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 kippenbouillontablet
- 4/6 lente uitjes schuin geneden
- 4 eieren
-Zonnebloemolie
- 150 gr doperwten (diepvries)
- scheutje sojasaus
- 1 theelepel vissaus
- 4 tl sesamolie
- 3 el rijstwijn
Een reactie posten