Sambal goreng kentang kering: sambal van aardappel

Bij de nasi rames krijg je vaak sambal van gefrituurde aardappel(stokjes). Deze sambal is makkelijk zelf te maken en is erg lekker als aanvulling bij witte rijst met kip/vlees en groenten.








Ingredienten:
- 1- 2 zakje(s) aardappelfrietjes (je kunt ze ook zelf maken door verse aardappel te raspen of te snijden in dunne lucifers en te frituren)
- halve gesneden ui
- 2 teentjes knoflook
- verse peper (voor superhete sambal gebruik je madame jeanette en anders rode spaanse peper)
- half gesneden tomaatje
- maggiblokje
- theelepeltje trassi
- mespunt ketumbar
- salamblad
- stuk verse sereh
- stukje verse laos
- theelepel suiker
- mespuntje aji no moto
- olie

Bereiding:
- Olie goed heet laten worden.
- doe de suiker in de pan en dan de ui.
- voeg de knoflook toe en de gesneden verse peper naar smaak.
- voeg de verse laos, sereh, trassi, ketumbar en salam toe.
- voeg de stukjes tomaat toe met het maggiblokje en de aji no moto.
- laat het even zachtjes bakken, zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven.
- de tomaat moet helemaal drooggebakken zijn met de kruiden.
- voeg op het laatste moment de droge aardappelstokjes toe.

Rubriek: aardvruchten, javaanse recepten, bijgerechtensambal/chutney

1 opmerking:

Unknown zei

ALs je de frietjes hebt toegevoegd moet je het dan nog laten bakken en zo ja voor hoe lang? En als niet hoeft te bakken zet je dan het vuur direct af en laat je het in de pan dan afkoelen of schep je meteen in een pot en laat je met deksel erop afkoelen?