Kouseband met gedroogde garnalen


Kouseband kun je op veel manieren bereiden. In dit recept worden gedroogde garnalen gebruikt.Snij de kousenband zo fijn mogelijk, liefst schuin of in kleine stukjes.









Ingredienten
- 200 gram gedroogde garnalen
- 1 bos kouseband
- zonnebloemolie
- 1 kleine tomaat
- halve rode ui
- teentje knoflook
- eventueel stukje madame jeanette peper als je van heet houdt
- zwarte peper
- mespunt suiker
- maggiblokje

Bereiding
- was de garnalen en doe ze in een bakje. Giet er kokend water overheen en laat ze 30 minuten weken.
- snij de ui in reepjes en snipper de knoflook fijn.
- snij de tomaat fijn.
- verwijder de uiteinden van de kouseband en snij ze in stukjes.

- verhit de olie en bak eerst de suiker heel kort
- dan de ui meebakken tot ze bruin begint te worden, dan pas de knoflook (anders wordt die bitter)
- tomaatstukjes, zwarte peper (en eventuele verse peper) en maggiblokje meebakken.
- bak dan de gewelde garnalen mee.
- tenslotte bak je de gesneden kouseband mee en roer alles goed om.
- laat het nog even zachtjes stoven tot de kouseband beetgaar is en maak af met eventueel extra zout en peper en eventueel wat vetsin. Meer lezen over groenten.

4 opmerkingen:

Tati zei

Hebben jullie een nieuws brief?

Surinaams Eten! zei

Aanmelden voor de nieuwsbrief kun je doen via de knop rechts onderaan de website!

Anoniem zei

Het was lekker, ofwel, boem.sweety!

Fer zei

Dat zijn toch snijbonen??