Javaanse saté van kip, heerlijk voor op de barbeque of op de grill! De saté wordt meestal gegeten met een hete saus van ketjap, peper en verse pinda's.
Ingredienten:
- kipfilet naar het aantal personen
- stokjes om te rijgen
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tomaat
- beetje suiker
- zout
- 1/2 theel. ketumbar
- ketjap A
- eventueel mespuntje vetsin
- zwarte peper
- eventueel nog een stukje fijngesneden verse Surinaamse peper
Bereiding:
- snij de kip in mooie kleine stukjes.
- doe de kipstukjes in een schaal.
- schenk hierin de ketjap, voeg de fijngesneden ui en knoflook toe.
- snij de tomaat zeer klein en doe deze ook in de marinade.
- suiker, zwarte peper, ketumbar, zout en eventueel vetsin erbij.
- alles goed omroeren. Laat dit een tijdje marineren voordat je gaat rijgen.
Rijgen:
- leg de stokjes van te voren even in koud water, zodat ze niet verbranden op de bbq
- probeer de stukjes kip schuin op het stokje te rijgen, zodat er zo min mogelijk vlees naast het stokje loshangt.
- rooster ze op de barbeque tot ze gaar zijn. Lekker met hete ketjapsaus!
Rubriek: javaanse recepten, kipgerechten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten