Javaanse saté

Javaanse saté van kip, heerlijk voor op de barbeque of op de grill! De saté wordt meestal gegeten met een hete saus van ketjap, peper en verse pinda's.








Ingredienten:
- kipfilet naar het aantal personen
- stokjes om te rijgen
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tomaat
- beetje suiker
- zout
- 1/2 theel. ketumbar
- ketjap A
- eventueel mespuntje vetsin
- zwarte peper
- eventueel nog een stukje fijngesneden verse Surinaamse peper

Bereiding:
- snij de kip in mooie kleine stukjes.
- doe de kipstukjes in een schaal.
- schenk hierin de ketjap, voeg de fijngesneden ui en knoflook toe.
- snij de tomaat zeer klein en doe deze ook in de marinade.
- suiker, zwarte peper, ketumbar, zout en eventueel vetsin erbij.
- alles goed omroeren. Laat dit een tijdje marineren voordat je gaat rijgen.

Rijgen:
- leg de stokjes van te voren even in koud water, zodat ze niet verbranden op de bbq
- probeer de stukjes kip schuin op het stokje te rijgen, zodat er zo min mogelijk vlees naast het stokje loshangt.
- rooster ze op de barbeque tot ze gaar zijn. Lekker met hete ketjapsaus!
Meer kipgerechten.

Geen opmerkingen: