Tahoe gevuld met tauge en kool in krokant beslag


Tahoe kun je ook vullen met allerlei lekkers en daarna bakken met een krokant beslag. In dit recept wordt taugé met kool gebruikt, maar je kunt ook zelf een vulling bedenken.









Ingrediënten:
- 2 blokken tahoe
- taugé
- fijngesneden kool
-3 sjalotten of 1 rode ui
- 3 knoflook
- lombok of rawit naar smaak
- 150 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel maizena
- 1 ei
- water 
- olie
- witte peper, zout en suiker naar smaak

Bereiding: 
- Snij de tahu in grote blokken en bak ze goudbruin in ruime olie. Laat ze uitlekken.
- Snij de sjalotten (ui), knoflook en verse peper fijn.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper.
- Voeg de tauge en kool toe.
- Voeg witte peper, zout en suiker naar smaak toe (eventueel nog wat kippenbouillonpoeder).
- Maak het beslag van de bloem, maizena, bakpoeder, ei en voeg beetje bij beetje water toe tot het dik vloeibaar is.
-  Hol de tahoe met een scherp mesje voor een gedeelte uit.
- Doe hier een beetje vulling in.
- Leg de tahu in het beslag en doe er met een lepel ook beslag aan de bovenkant op.
- Bak de tahu in de hete olie.


Geen opmerkingen: