Surinaamse massala eieren met aardappel

Vind je het ei bij de roti ook altijd zo lekker? Massala ei kun je ook voor bij de rijst maken en er eventueel wat aardappelen bij doen. Zo heb je een heerlijk vegetarisch gerecht bij de rijst of bij de roti!












Ingrediënten:
- 6-8 hardgekookte eieren
- 2-3 vastkokende aardappelen
- 1/2 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 grote tomaat
- 1 volle eetlepel Surinaamse massala
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- mespunt komijnpoeder
- verse Surinaamse peper voor de geur en pittigheid
- kippenbouillonblokje of maggiblokjes
- zout en zwarte peper
- olie
* Optioneel voor garnering dunne schijfjes rode ui en fijngesneden selderij of korianderblad
* Dit gerecht is ook heerlijk om heet te maken. Voeg dan in stukjes gesneden Surinaamse peper naar smaak toe bij het fruiten van de ui.

Bereiding:
- Bak de eieren in een diepe laag olie tot ze een beetje krokant zijn. Laat uitlekken.
- Snij de ui en knoflook fijn.
- Snij de tomaat in kleine stukjes.
- Verhit een paar eetlepels olie in een hapjespan met deksel.
- Fruit de ui eerst tot ze gaat geuren en doe er dan de knoflook bij.
- Voeg dan de gesneden tomaat toe.
- Voeg de in stukjes gesneden aardappel toe en bak alles goed om.
- Voeg de massala, de kurkuma en komijn toe en blijf goed roeren zodat de kruiden niet verbranden.
- Voeg een kopje water toe.
- Voeg de bouillonblokje(s) toe naar smaak en zwarte peper.
- Leg de Surinaamse peper erbij en laat dit koken tot de aardappels gaar, maar niet te zacht zijn.
- Voeg dan de gebakken eieren toe en laat dit nog even 5 minuten stoven. Voeg eventueel wat water toe als je van meer saus houdt.
- Proef of er nog zout bij moet of nog wat extra massala.
- Laat het gerecht het liefst eerst afkoelen voordat je het gaat eten, zodat de smaak in de aardappel en eieren trekt. Dit gerecht kun je heel goed een dag van te voren maken.
- Dien op met witte rijst en garneer eventueel met wat frisse rode ui en fijngesneden selderij of koriander. 

Rubriek: eiergerechten, hindoestaanse recepten, vegetarisch

4 opmerkingen:

patricia zei

Fantastische blog, ik ga het zeker een keer maken!

Tati zei

Bedankt voor het recept en succes

ngoclan zei

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ ship hàng nhật uy tín, giá rẻ cũng như chia sẻ kinh nghiệm cách order taobao về VN giá rẻ.

Anoniem zei

Ik had een madame Jeanette er doorheen gesneden. De pittigheid werd gewaardeerd maar de madam zelf werd te overheersend genoemd. Een kleine eetlepel tamarindepasta deed wonderen en de smaak was toen ook goed.