Ikan Balado is een populair visgerecht in Indonesiƫ. In dit recept wordt makreel gebruikt. Het gerecht moet flink heet zijn. Als je het vervelend vindt om zelf de makreel te bakken, vraag dan in de viswinkel of ze de makrelen in stukken snijden (en eventueel de graten verwijderen) en voor je bakken in de olie.
Ingrediƫnten:
- 5 makrelen
- 1 eetlepel citroensap of asemwater
- 4 blaadjes djeruk perut (citroenachtige blaadjes)
- 1 grote rode rijpe tomaat
- 10 rode lomboks
- 4 rode uien
- 2 knoflook
- zout
- 1 theelepel suiker
- olie
Bereiding:
- De makrelen schoonmaken, in stukken snijden en inwrijven met citroensap of asemwater
- Doe de pepers, uien en knoflook in de blender of maak ze fijn in een vijzel.
- Snij de tomaat in kleine stukjes.
- Bak de makrelen krokant in de hete olie.
- Verhit 3 eetlepels olie en bak de fijngewreven peper-ui-knoflook in de olie en doe daar de blaadjes djeruk perut bij.
- Als de kruidenpasta gaat geuren doe je er de tomaat bij.
- Laat alles bakken tot de tomaat verdwenen is in de saus.
- Voeg zout naar smaak toe en de suiker.
- Voeg dan de gebakken makreel toe en roer de saus goed over de vis heen.
- Laat alles even goed intrekken en eet het met witte rijst!
Tip1: Je kunt dit gerecht ook maken van grote garnalen. Zie hiervoor de onderstaande video!
Tip2: Voeg een beetje trassi en een stengel sereh toe aan de saus.
Rubriek: javaanse recepten, visgerechten
Tip2: Voeg een beetje trassi en een stengel sereh toe aan de saus.
Rubriek: javaanse recepten, visgerechten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten