
Ingrediƫnten:
- 5 makrelen
- 1 eetlepel citroensap of asemwater
- 4 blaadjes djeruk perut (citroenachtige blaadjes)
- 1 grote rode rijpe tomaat
- 10 rode lomboks
- 4 rode uien
- 2 knoflook
- zout
- 1 theelepel suiker
- olie
Bereiding:
- De makrelen schoonmaken, in stukken snijden en inwrijven met citroensap of asemwater
- Doe de pepers, uien en knoflook in de blender of maak ze fijn in een vijzel.
- Snij de tomaat in kleine stukjes.
- Bak de makrelen krokant in de hete olie.
- Verhit 3 eetlepels olie en bak de fijngewreven peper-ui-knoflook in de olie en doe daar de blaadjes djeruk perut bij.
- Als de kruidenpasta gaat geuren doe je er de tomaat bij.
- Laat alles bakken tot de tomaat verdwenen is in de saus.
- Voeg zout naar smaak toe en de suiker.
- Voeg dan de gebakken makreel toe en roer de saus goed over de vis heen.
- Laat alles even goed intrekken en eet het met witte rijst!
Tip1: Je kunt dit gerecht ook maken van grote garnalen. Zie hiervoor de onderstaande video!
Tip2: Voeg een beetje trassi en een stengel sereh toe aan de saus.
Rubriek: javaanse recepten, visgerechten
Tip2: Voeg een beetje trassi en een stengel sereh toe aan de saus.
Rubriek: javaanse recepten, visgerechten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten