Vegetarisch Indiaas dessert van kokosmelk met pistache en kardamom

Dit is een heerlijk vegetarisch Indiaas dessert dat op smaak wordt gebracht met kardemom en saffraan, kruiden die zeer kalmerend en verfrissend zijn. Door het toevoegen van agar-agar kan dit gerecht ook door vegetariƫrs worden gegeten.



Ingrediƫnten:
- 1 kopje kokosmelk
- 2 kopjes sojamelk
- ¾ kopje suiker
- 2 theelepels agar-agar poeder, verkrijgbaar in de Indiase en Aziatische supermarkten
- ¼ theelepel kardemompoeder
- ¼ kopje geraspte kokos
- ongeveer 20 gemalen pistachenoten
- een paar draadjes geplette saffraan

Bereiding:
- Kook de kokosmelk, sojamelk, kokos, pistachenoten en suiker op een matig hoog vuur voor ongeveer 7-8 minuten nadat het is beginnen te koken. Roer af en toe in de melk. 
- Meng de agar-agar, saffraan en kardemompoeder met ¼ kopje lauw water en zorg ervoor dat de  agar-agar is opgelost.
- Voeg het agar-agar mengsel toe aan de melk en roer het goed om en laat het dan 3-4 minuten koken. - Roer af en toe anders agar-agar kan klonterig worden. 
- Zet het vuur uit.
- Giet het de massa in een platte vierkante schaal.
- Laat het dessert ongeveer 3 uur opstijven in de koekast.

Agar-agar is een vegetarische vervanger voor gelatine gemaakt uit zeewier. Dit werkt als een verdikkingsmiddel voor veel recepten zoals vla en pudding. Het gaat pas stollen op kamertemperatuur en lagere temperaturen.Coconut Dream kan worden geserveerd op kamertemperatuur, maar het lekkerst is het als het gekoeld wordt geserveerd.
Meer vegetarisch.



1 opmerking:

Anoniem zei

Heerlijk gerecht. Wel zwaar, misschien nog vermelden voor hoeveel personen het is?