Foe Jong Hai: heerlijke Chinese omelet met garnalen en zoetzure saus

Foe Jong Hai is een makkelijk recept van eieren met een lekkere saus. In dit recept worden grote fijngesneden garnalen toegevoegd om de omelet nog lekkerder te maken, maar je kunt deze ook weglaten.












Omelet:
- 4 eieren
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 1/2 ui
- scheutje heldere vissaus
- 2 dessertlepels maizena
- 100 g grote gepelde garnalen
- olie

Bereiding omelet:
- Breek de eieren in een kom en voeg zout en peper toe.
- Voeg een scheutje vissaus toe.
- Snij de grote garnalen fijn en doe ze erbij.
- Snij de ui fijn en voeg deze toe.
 - Voeg de maizena toe en roer alles goed door elkaar.
 - Verhit ruim olie en bak de omelet in 4 porties.

Saus:
- 1/2 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 1 lente-uitje
- zout
- peper
- suiker
- olie
- 1 eetlepel boter
- 1 fijngesneden rode peper
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1/2 theel. azijn
-  klein kopje fijne doperwtjes
- eventueel wat aangelengde maizena om de saus te binden.

Bereiding saus:
- Snij de ui en knoflook fijn.
- Snij de lente-ui en wortel in heel fijne reepjes.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en voeg daar de boter bij.
- Bak de knoflook en ui even aan.
- Voeg de wortel toe en fijngesneden rode peper.
- Voeg de ketchup toe.
- Voeg 100 ml. water toe.
- Voeg zout, suiker en witte peper naar smaak toe.
- Voeg een heel klein scheutje azijn toe.
- Voeg eventueel wat aangelengde maizena toe als je de saus dikker wilt.
- Voeg de fijngesneden lente-ui en doperwtjes toe.
- Doe de saus over de omelet en garneer met fijngesneden lente-ui.


Serveer met witte rijst!

Tip: je kunt ook wat gember door de saus heen doen.

Rubriek: eiergerechten, chinese recepten

 

Geen opmerkingen: