Eenvoudige sambal van madame jeanette en piccalilly

Soms heb je snel een verse sambal nodig voor bijvoorbeeld de bara of bij de rijst. Als je zorgt dat je altijd verse madame Jeanette-pepers in de vriezer hebt is het niet moeilijk om deze sambal te maken.Dit is de makkelijkste Surinaamse sambal








Ingredienten:
- Madame Jeanette-pepers naar smaak(liefst gele). Als je niet te heet wilt, haal dan de pitjes er uit.
- theelepel suiker
- 6 knoflook
- potje piccalilly

Origineel hoort de sambal te worden gemaakt zonder te bakken.

Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in het hakblok van de mixer of keukenmachine en maal alles fijn.

Als je vanwege de knoflook liever de sambal even bakt, volg dan onderstaand recept.

Bereiding gebakken variant:
- maal de knoflook en pepers (en eventueel de ui) fijn.
- verhit een beetje olie in een koekenpan.
- doe er eerst de suiker in, laat ze echter niet tot karamel worden.
- dan de gemalen pepers, knoflook en ui.
- blus af met de piccalilly en laat even aan de kook komen.
- Maak de sambal fijn met de staafmixer.

Bewaar de sambal in een schone pot.

Meer sambal/chutney

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben een beetje lui, dus ik koop altijd kant en klare Madame Jeanette Piccalilly van Lekkerbekkie!Superlekker en makkelijk. Bekijk hem hier; http://tokohoiyunrotterdam.wordpress.com/2012/03/07/lekkerbekkie-madame-jeanette-piccalilly/

Anoniem zei

@anoniem: toevallig niet iemand met belangen aldaar? Dit is een website voor mensen die juist zelf willen maken.

Cromwell Creations zei

Inderdaad! Ik zit te genieten van de authentieke heerlijke recepten op deze site. Alsjeblieft geen reclame voor de potjes, die kennen we wel en die hoef ik in elk geval niet!!!

Anoniem zei

dankjewel g, weet ik dat ik hem ook gewoon in de winkel kan kopen wist ik niet

Anoniem zei

Je kan het zelfs variëren zoals je zelf eigenlijk wilt, dit is mijn manier: gele en rode pepers, knoflook, gember, azijn en dan alles in de keukenmachine. Hoeveelheden is aan jezelf. Azijn doe ik persoonlijk niet teveel gewoon tot het net niet onder staat zijn trekt in de pepers..

Anoniem zei

*Azijn trekt in de pepers bedoel ik

Anoniem zei

Ik heb wat rasp van de citroen toegevoegd, dat geeft het een lekkere frisse tint. Goed recept!