Ingrediënten:
- 2 blokken tahoe
- taugé
- fijngesneden kool
-3 sjalotten of 1 rode ui
- 3 knoflook
- lombok of rawit naar smaak
- 150 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel maizena
- 1 ei
- water
- olie
- witte peper, zout en suiker naar smaak
Bereiding:
- Snij de tahu in grote blokken en bak ze goudbruin in ruime olie. Laat ze uitlekken.
- Snij de sjalotten (ui), knoflook en verse peper fijn.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper.
- Voeg de tauge en kool toe.
- Voeg witte peper, zout en suiker naar smaak toe (eventueel nog wat kippenbouillonpoeder).
- Maak het beslag van de bloem, maizena, bakpoeder, ei en voeg beetje bij beetje water toe tot het dik vloeibaar is.
- Hol de tahoe met een scherp mesje voor een gedeelte uit.
- Doe hier een beetje vulling in.
- Leg de tahu in het beslag en doe er met een lepel ook beslag aan de bovenkant op.
- Bak de tahu in de hete olie.
Rubriek: vegetarische gerechten, tahu en tempee
Geen opmerkingen:
Een reactie posten