Ingrediënten:
- 2 blikjes makreel
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 fijngesneden tomaat
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 madame Jeanette peper (eventueel een halve en zonder de pitjes als je het niet te heet wilt) of rode lombok naar smaak
- halve theelepel trassi
- theelepel suiker
- maggi-of 1/2 kippenbouillonblokje
- zout en zwarte peper
- takje selderij
- olie
Bereiding:
- Haal de makreel uit het blik en breek ze in stukken.
- Snij de ui en knoflook fijn.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan.
- Voeg de ui toe en bak even aan en voeg dan de knoflook en fijngesneden peper toe.
- Als je bang bent dat het te heet wordt, voeg dan de peper in gedeelten toe en je kunt altijd later nog extra stukjes toevoegen.
- Voeg dan de gesneden tomaat, de suiker, de trassi, de tomatenketchup, bouillonblokje naar smaak en zwarte peper toe.
- Even goed aanbakken tot de tomaat slinkt en voeg dan de stukken makreel toe.
- Maak de makreel tijdens het bakken fijn en bak roerend tot het gerecht een beetje droog is.
- Voeg eventueel nog wat zout toe en de zeer fijngesneden selderij.
Heerlijk op een vers Surinaams broodje, maar ook op gewone verse broodjes!
Rubriek: broodjes, visgerechten
Surinaams eten is echt heerlijk. Fantastische blog ook! Bedankt voor het delen.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Peter!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk net gemaakt 😉
BeantwoordenVerwijderenIs een goede versie thks
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het delen! Het is een goed te volgen recept en het resultaat smaakt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenIk heb dit jaren geleden gegeten toen mochten we mee met de bus Surinaamse voetballers die in Groningen moesten voetballen, was erg gezellie in de bus, daar kreeg ik mijn eerste broodje hete makreel ze noemde het een broodje sambal maar och wat was dat heerlijk. Toen in Groningen aangekomen bleven we naar de wedstrijd kijken en na afloop naar m'n schoonouders die stonden daar vlakbij op de camping ! Ik heb dit recept meerdere malen gemaakt elke keer moest ik aan de busreis denken vanuit Alphen a/d Rijn naar Groningen :)) Ik heb dit recept ook met kippenlevertjes gemaakt, ik kan je zeggen ik at m'n vingers er bijna bij op haha
BeantwoordenVerwijderenDank voor het recept ga het zeker weten weer maken !
Groetjes Gerie