Stofoe kau metie is een eenvoudig maar lekker gerecht van gestoofd
rundvlees. Het moet boterzacht worden gestoofd in de saus. Je kunt het
eten met witte rijst en verse groenten.
Ingrediënten:
- 500-1000 gram runderlappen om te stoven (dus niet te mager)
- 125 gram roomboter (of half om half met olie)
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 fijngesneden tomaat
- maggiblokjes of bouillonblokjes naar smaak
- 1 Madame Jeanette peper
- zout
- zwarte peper
- nootmuskaat
- 1 laurierblad (of salam-blad)
Bereiding:
- Je kunt de runderlappen in zijn geheel bereiden of in stukjes snijden.
- Bestrooi ze met zout, de zwarte peper en wat nootmuskaat. Laat het even intrekken.
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem en schroei het vlees aan beide kanten dicht.
- Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak deze mee tot de uien goudbruin worden.
- Voeg dan de gesneden tomaat toe met de maggiblokjes en het laurierblad.
- Bak alles even aan tot de tomaat gaan slinken en doe er dan 300 ml. water bij (als je een kilo rundvlees gebruikt, voeg dan 500 ml. water toe).
- Breng het aan de kook en leg de Surinaamse peper er bovenop.
- Laat het vlees stoven tot het gaar is (minimaal 1 1/2 uur-2 uur).
- Kijk tussendoor even of de peper niet open gaat. Bij twijfel haal je hem er uit en leg je hem pas op het einde weer in de stofoe metie. (tenzij je van heet houdt, dan mag hij open!).
- Als het vocht bijna is ingekookt, doe je er nog 100-200 ml. water bij, want het vlees moet wel in een saus liggen.
Rubriek: vleesgerechten
surinam recipes,surinam cooking,beef stew,caribbean beef stew,exotic recipes
Bedankt dit is het echte recept voor Surinaams gestoofd rundvlees.
BeantwoordenVerwijderenAls je leest wat ze op het net schrijven keert je oma in haar graf. Jammer dat onze Surinaamse recepten zo verkracht worden.Het enige is dat ik ook wat lontai bij doe. Fijn weekend
Lekker man, van de week maar eens proberen
BeantwoordenVerwijderenIk heb dit nu al meerdere keren gemaakt en 't écht héérlijk. Om te smullen. Bedankt voor dit recept!
BeantwoordenVerwijderenMvg, Martin
Hartelijk bedankt voor het recept ❤️
BeantwoordenVerwijderen