Surinaams gestoofd lamsvlees met masala

Lamsvlees is heerlijk als je het klaarmaakt op de Surinaams-Hindoestaanse manier. Het wordt gestoofd met o.a. uien, knoflook, peper en masala.






Ingrediƫnten:
- 1 kilo lamsvlees
- 1 rode of witte ui
- 5 teentjes knoflook
- 1 kleine tomaat in stukjes
- halve Surinaamse peper (zonder pitjes als je niet van pittig houdt)
- 1 flinke eetlepel Surinaamse masala
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder (optioneel)
 - zwarte peper naar smaak
- afgestreken eetlepel tomatenpuree
- zout (en eventueel maggiblokjes)
- water
- zonnebloemolie
- optioneel: paar takjes gesneden selderij of verse koriander

Bereiding
- Bak de fijngesneden uien, knoflook en peper in een paar eetlepels hete olie.
- Voeg de tomatenpuree toe als de uien goudgeel zijn.
- Voeg dan het in stukjes gesneden lamsvlees toe en bak dit goed om en om tot het niet meer rauw is.
- Voeg wat zout toe en de stukjes tomaat.
- Doe er de masala en het komijnpoeder (en eventueel korianderpoeder) bij en bak alles goed door elkaar.
- Daarna voeg je ongeveer 500 ml. water en extra zout toe.
- Laat het gerecht in 1 1/2 tot 2 uur sudderen tot het vlees zacht en gaar is en het vocht is ingekookt.
-Garneer met fijngesneden selderij of verse koriander (optioneel).

Rubriek: hindoestaanse recepten, vleesgerechten




10 opmerkingen:

  1. Wanneer doe je de masala erin.??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De masala gaat erbij met de komijn. Dat was inderdaad vergeten in het recept en is aangepast!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laat de massala ( 2 eetlepels en halve eetlepel komijn ) eerst in de olie wat aanbranden ...geeft een fijnenre smaak...je ruikt het ook . Nico

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, aanbranden niet...
    Het is meer, met de uien etc mee fruiten tomatenpuree erin. Roeren en meteen vlees erbij

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Welke stuk van de lam wordt er gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is welk gedeelte jij het lekkers vind van de Lamsvlees ik neem meestal Been met Bot niet te dik niet te dun

      Verwijderen
    2. Hoe was jij je lamsvlees? Ivm sterke vleesgeur.

      Verwijderen
  6. Ik was mijn vlees nooit. Ook nooit gedaan. Sterke geur…duidt dat niet op bedorven vlees? Wat ik wel altijd doe, is aan het vlees ruiken. Bij twijfel weggooien maar dat overkomt mij zeer zelden.

    BeantwoordenVerwijderen