Kasaba soepoe: Surinaamse cassavesoep (met kokosmelk)

Foto: osopatu.nl
Surinaamse cassavesoep is een heerlijk creoolse soep, gemaakt van cassave, zoutvlees en (optioneel) kokosmelk. Je kunt verse cassave gebruiken (zelf schillen) of kant en klare cassave uit de diepvries gebruiken.







Ingrediƫnten:
 - 1 1/2  liter water
- 2-3 cassaves (diepvries eerst laten ontdooien)
- 100 gr. zoutvlees (gewassen en even uitgekookt)
- 200 gr. soepvlees
- 1 ui
- 6 pimentkorrels
- 1 groene madam jeanet peper
- klein blik kokosmelk
- bouillontabletten naar smaak
- paar takjes fijngesneden selderij

 Bereiding: 
- Trek van het soepvlees, het in stukjes gesneden zoutvlees, pimentkorrels, selderij, bouillonblokjes en de fijngesneden ui een bouillon.
- Als het vlees na 1-2 uur zacht is kan de in blokjes gesneden cassave erbij worden gedaan met de kokosmelk en de madame Jeanet peper.
- Laat de soep dan nog ongeveer 20 minuten koken op een zo laag mogelijk vuur.

Tip: Je kunt de kokosmelk ook weglaten.

Rubriek: soepen
 

4 opmerkingen: