Zelf heerlijke Surinaamse roti maken met een vulling van dahl (gele spliterwten)

Wil je zelf heerlijke zachte roti's maken? Kijk dan op deze video hoe het moet! Het is handig om de dahl-vulling van te voren te maken, je kunt deze in porties invriezen zodat je direct aan de slag kunt als je zin hebt in roti!









Kijk voor het recept van de dahl-vulling op deze link. 
 
Daarna kun je aan de slag met het maken van de roti met onderstaande video!

Ingrediƫnten:
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram gewone bloem
- 1 zakje bakpoeder
- warm water
- 1 theelepel zout
- olie of gesmolten boter om tijdens het bakken de roti te bestrijken

* Je kunt ook wat olie of gesmolten boter toevoegen aan het deeg, zodat de roti's nog zachter worden.

- Voeg net zoveel water toe tot het deeg soepel is en kneed het flink op het aanrecht. Zo komt er lucht in het deeg. Laat het een uur of langer rijzen en verdeel het dan in bolletjes. Druk de bolletjes plat en leg er een volle eetlepel dahl op. Vouw ze via de randen dicht zodat alle dahl verborgen is. Maak er een mooi rond bolletje van en dan kun je het deeg gaan rollen.
- Zorg tijdens het bakken dat je de randen ook goed insmeert met olie, zodat de roti zacht blijft. Temper het vuur als de roti te bruin wordt zodat de roti zacht blijft.

Rubriek: roti en naan

VIDEO SURINAAMSE ROTI MET DAHL-VULLING

3 opmerkingen:

  1. Waarom wordt mijn roti niet bol als ik het bakt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien door gaatjes in je roti? Dan kan de lucht er namelijk al uit tijdens het bakken, als de roti heel is wordt deze bol

    BeantwoordenVerwijderen