Ingrediƫnten:
- een aantal grote aardappelen
- 1 of 2 Surinaamse pepers
- zout
- 1 rode of witte ui
- 2 of 3 teentjes knoflook
- olie
Bereiding:
- Kook de aardappelen gaar in de schil.
- Ontdoe de aardappel van de schil en leg ze apart.
- Snij de ui in flinterdunne reepjes.
- Wrijf de knoflook fijn met een beetje zout en de peper (zonder zaadjes als je het gerecht minder heet wilt).
- Voeg dit mengsel bij de aardappelen die je helemaal fijnprakt.
- Doe het in een kom en leg hierop de fijngesneden ui.
- Verhit een paar eetlepels olie in een kleine pan en giet deze hete olie over de choka.
- Alles goed door elkaar roeren. Eventueel nog zout naar smaak toevoegen.
Rubriek: hindoestaanse recepten, sambal/chutney
Geen opmerkingen:
Een reactie posten