Surinaamse recepten: Antroewa met zoutvlees

Antroewa is een Surinaamse groente die onrijp wordt verwerkt. Je moet de antroewa na het snijden direct verwerken in een gerecht, omdat ze snel bruin kleurt. In dit recept wordt de antroewa gestoofd met zoutvlees, maar je kunt ook gedroogde garnalen gebruiken.









Ingrediƫnten:
- 6 antroewa's
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- stukje zoutvlees (uitgekookt) of een handvol gedroogde en geweekte garnalen
- 1 madame Jeanet of adjoema peper
- 2 maggiblokjes of 1 kippenbouillonblokje
- 1 tomaat
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 theelepels suiker
- zwarte peper
- een paar eetlepels zonnebloemolie














 Bereiding:
- Snij de antroewa's door de helft en daarna ieder partje weer door de helft en dat nogmaals, zodat er 8 stukken overblijven. Je kunt ze ook nog in dunnere schijfjes snijden.
- Snij de ui en knoflook in kleine stukjes.
- Snij de tomaat in stukjes.
- Snij het zoutvlees in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een pan en bak eerst de ui even aan.
- Voeg de knoflook toe.
- Voeg het zoutvlees of de geweekte garnalen toe.
- Even goed roerbakken en dan de gesneden tomaat toevoegen met de bouillonblokje(s), de suiker en zwarte peper.
- Voeg de tomatenketchup toe.
- Voeg de Surinaamse peper toe en bak alles goed om tot de tomaat is geslonken.
- Voeg dan de antroewa's toe, bak ze even mee en laat alles zachtjes sudderen tot de antroewa gaar is (ongeveer 20 minuten).

- Als je het gerecht heet wilt, snij dan de peper in stukjes en doe ze door het gerecht. Doe het met kleine beetjes tegelijk en proef tussendoor of het niet te heet is.

Rubriek: groenten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten