Roti sambal: Surinaamse sambal voor bij de roti


Dit is een makkelijke versie voor de sambal die bij de roti wordt gegeten. De sambal bestaat uit verse tomaten, ui, knoflook, azijn, suiker en zout. Voeg zelf het gewenste aantal Surinaamse pepers toe, zodat je zelf kunt bepalen hoe heet je de sambal wilt hebben.















Ingredienten:
- rijpe tomaten
- madame Jeanette of adjoema peper naar smaak
- teentjes knoflook naar smaak
- zout
- azijn
- theelepel suiker
- eventueel rode ui


Bereiding:
- Was de tomaten en snij ze in stukken.
- Pel de uien en knoflook.
- Haal de steeltjes van de pepers.
- Maal de uien, knoflook en peper fijn in het hakblok van een staafmixer.
- Maal ook de tomaten fijn.
- Doe alles in een magnetronschaal en voeg de suiker en zout naar smaak toe.
- Je kunt de sambal ook even opkoken in een pan.
- Laat de sambal 10 minuten koken in de magnetron of op het vuur.
- Voeg na het koken een scheutje azijn toe.
- Laat alles afkoelen en doe de sambal in schone potjes.

Tip: Als je niet zeker weet hoe heet de sambal moet zijn, laat dan ook een aantal Surinaamse pepers in zijn geheel meekoken. Deze kun je eventueel later nog fijngewreven toevoegen, mocht de sambal niet heet genoeg zijn.


Rubriek: sambal/chutney

VIDEO: ROTI SAMBAL MAKEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten