Ingredienten:
- hoeveelheid (dunne) spaghetti of mie naar aantal personen
- halve ui in dunne reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- halve kleine tomaat
- scheutje tomatenketchup
- stukje fijngesneden madame Jeanette peper naar smaak
- theelepel suiker
- maggiblokjes of kippenbouillonblokjes naar smaak
- zwarte peper en zout naar smaak
- mespunt aji-no-moto
- scheutje zoute ketjap (ketjap asin)
- scheutje zoete ketjap (ketjap A)
- fijngesneden selderij
- paar eetlepels olie
- een stukje verse laos (gekneusd)
* optioneel een 1/2 theelepel kentjur poeder
* optioneel een stukje trassi (gepoft)
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Kook ze beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet, nadat je ze hebt afgespoeld met koud water.
- Verhit in een ruime pan de olie tot deze echt goed heet is.
- Bak de ui eerst tot ze gaat geuren met de laos en Surinaamse peper (en eventueel trassi) en doe er dan pas de knoflook bij (deze kan anders te snel verbranden).
- Voeg de gesneden tomaat toe met de ketchup, de maggi-of kippenbouillonblokjes, de zwarte peper, de aji-no-moto (of vetsin) en de suiker.
- Voeg de ketjap naar smaak toe. (niet teveel, de bami moet niet donker worden)
- Laat dit even smoren zodat de smaak van de laos goed intrekt.
- Als alles goed gebakken is schep je er de uitgelekte spaghetti doorheen.
- Op het laatst de gesneden selderij (paar takjes) er doorheen roeren en de bami roeren tot ze drooggebakken is.
Eet de bami met bijv. gebakken kippenpootjes,saté en salade. Als je de bami eet met saté, dan is het lekker om er de hete ketjapsaus bij te eten.
Rubriek: bami.
3 opmerkingen:
Hij is lekker geworden!
tip: je kan in plaats van suiker ook gembersaus gebruiken.
gr.
Beetje vaag recept. Hoeveelheid spaghetti wordt niet genoemd maar andere ingrediënten wel weer. Misschien handig om alles in verhouding op te schrijven? Bijvoorbeeld: 500 gram spaghetti etc etc. Als ik dit nu voor één of 100 personen zou willen maken, lijkt het erop dat 2 teentjes knoflook in beide gevallen voldoende zijn :)
Wel dat was heerlijk, bedankt voor t recept..
Een reactie posten