Ingrediënten:
- 5 tot 6 hardgekookte eieren
- 4 rode lomboks
- 7 kleine rode pepers
- 5 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel zout
- 8 sjalotten of 3 rode uien
- 1 theelepel gula djawa of suiker
- 2 kemiri
- 2 schijfjes laos
- 1 blad salam
- 2 schijfjes djahé (gember)
- 2 eetlepels asem water (stukje asem opgelost in kokend water)
- 1 sereh
- olie
Bereiding:
- Snij de lomboks doormidden en verwijder de pitjes.
- Snij het kopje van de kleine pepers af.
- Snij de uien in stukken.
- Maal de uien, kemirinoten, knoflook en pepers tot een pasta met een beetje water.
- Frituur de eieren tot ze een krokant korstje hebben.- Kneus de laos, sereh en djahé.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit hier in de laos, djahé, salam en sereh.
- Voeg na 2 minuten de gemalen pasta toe en bak alles enkele minuten.
- Voeg suiker, zout en asem toe.
- Doe de gebakken eieren in de saus en laat even sudderen.
Rubriek: javaanse recepten, eiergerechten
Ziet er echt hartstikke lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenHoi,
BeantwoordenVerwijderenZiet er voortreffelijk uit.
Kun je dit gerecht ook bereiden zonder dat je de eieren bakt?
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw antwoord.
Vriendelijke groetjes,
Manolito van Galen