Surinaams recept van garnalen met aardappels en massala

Grote garnalen kun je goed combineren met aardappels en massala. Je kunt het naar smaak heet maken. Het gerecht smaakt heerlijk met witte rijst en een frisse salade of zuur!








Ingrediƫnten:
- grote gepelde garnalen naar smaak en aantal personen
- 4-5 grote aardappels (stevig kokend)
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel Surinaamse massalapoeder (of meer)
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- halve tomaat
- 1/2 of 1 Surinaamse peper
- maggi-of kippenbouillonblokje
- zout
- olie
- zwarte peper
- paar takjes fijngesneden verse selderij
- olie

Bereiding:
- Was de garnalen met citroensap en wrijf ze in met 1 teentje fijngewreven knoflook, zout en zwarte peper.
- Snij de aardappels is stukken.
- Snij de ui en de 3 knoflook in kleine stukjes.
- Snij de tomaat in kleine stukjes.
- Snij de Surinaams peper in stukjes als je van heet houdt en anders laat je de peper in zijn geheel meestoven.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan.
- Fruit de ui, peper en knoflook enkele minuten en voeg dan de gesneden tomaat toe.
- Voeg de massala, kurkuma, komijn en zout of blokjes toe en roer alles goed om.
- Voeg de aardappels toe en bak alles even goed om.
- Voeg water toe, zodat de aardappels net onder staan en breng aan de kook.
- Laat de aardappels koken tot ze gaar zijn en de saus wat is ingekookt. Als de saus te dun is, kun je enkele kleine stukjes aardappel fijn duwen met je lepel, zodat ze de saus binden.
- Voeg op het laatst de garnalen toe en laat deze maar 1-3 minuten meekoken, zodat ze niet taai worden.
- Voeg de gesneden selderij toe en zet het vuur uit. Laat het gerecht nog even na garen met het deksel op de pan.

Rubriek: garnalen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten