Aubergine is een heerlijke groente en kan worden verwerkt in vele gerechten. In dit gerecht wordt de aubergine knapperig gebakken in olie en dan verwerkt in een pittig gerecht.
Ingrediƫnten: - aubergines naar hoeveelheid personen (1 aubergine per persoon)
- Spaanse pepers of Surinaamse pepers (Surinaamse peper zonder pitjes)
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatenketchup of 1 theelepel tomatenpuree
- maggiblokjes of kippenbouillonblokjes naar smaak
- 1 afgestreken theelepel suiker
- zwarte peper
- zonnebloemolie
Bereiding:
- Was de aubergine, halveer ze en snij ze dan in dunne schuine stukken.- Strooi er zout over en laat ze 20-30 minuten in een vergiet staan.
- Knijp het vocht zoveel mogelijk uit de aubergines.
- Verhit in een ruime pan zoveel olie dat de bodem ruim met olie is bedekt.
- Bak dan de aubergines in etappes tot de paarse schil knapperig is en de aubergine er gebakken uit ziet.
- Pers met een spatel zoveel mogelijk olie er uit voor je ze uit de pan haalt en laat uitlekken. (voeg eventueel tussendoor nog wat olie toe als je veel aubergines moet bakken).
- Als de aubergine is gebakken, verhit je in een andere pan wat van de overgebleven olie.
- Fruit de fijngesneden ui tot ze gaat geuren, doe er dan de knoflook bij en de fijngesneden pepers (als je veel pepers gebruikt, wrijf ze dan fijn met de knoflook) en roer even om.
-Voeg de fijngesneden tomaat met de ketchup, bouillonblokjes, zwarte peper en suiker toe.
- Laat alles even smoren tot de tomaat zacht is.
- Voeg de gebakken aubergine toe en bak alles nog even goed door. Proef of de aubergines gaar zijn en zet dan het vuur uit.
Rubriek: groenten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten