Surinaamse hete sardientjes met piccallly voor op brood

Sardientjes zijn heerlijk om als broodbeleg te gebruiken. In dit recept worden blikjes sardientjes in olie gebruikt, dus niet de sardientjes in tomatensaus. Het gerecht moet lekker pittig zijn, vandaar de Madame Jeanette peper. De toegevoegde piccallily maakt de sardientjes nog pittiger van smaak!
 
 

Ingrediƫnten:
-2 blikjes sardientjes op olie
- 1 fijngesneden ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 madame Jeanette peper
- 2 eetlepels piccallily
- 2 takjes fijngesneden selderij
- eventueel wat extra zout  


Bereiding:
- Maak eerst de sardientjes schoon door ze open te snijden en de graatjes er uit te halen.
- Snij de ui zo fijn mogelijk.
- Wrijf de peper en de knoflook in de vijzel fijn. (als je het niet te heet wilt, haal dan de pitjes uit de peper)
- Doe de ui en fijngewreven peper-knoflook in een bakje en de er de piccallily doorheen.
- Voeg dan de sardientjes toe met eventueel wat zout.
- Op het laatst de fijngesneden selderij er doorheen.
Eet dit op een vers Surinaams broodje!
 
Rubriek: visgerechten

1 opmerking:

  1. heb geen madan jeanet gebruikt maar picalily met madam jenet dus heet genoeg

    BeantwoordenVerwijderen