Teloh kun je los eten, maar het is vooral lekker in combinatie met bakkeljauw. Voor dit recept kun je het beste verse cassave gebruiken, maar diepvries kan ook.
Ingredienten
- 1 kg verse cassave of 4 zakjes diepvriescassave
- zout en olie (geen frituurvet!)
- 400-500 gram bakkeljauw
- 1 tomaat in kleine stukjes gesneden
- 1 Madam Jeanette peper of adjuma peper
- 1 fijngesneden ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- zwarte peper
- olie voor het bakken van de bakkeljauw
- paar takjes selderij fijngesneden
Bereiding teloh
Verse cassave eerst schillen en wanneer je diepvriescassave neemt, moet je die eerst ontdooien. Snijd de cassave in flinke repen, zoals grote Vlaamse friet. Je kunt de cassave eerst even in water met wat zout voorkoken (15 minuten) en dan in de ruime olie bakken, maar je kunt de repen ook direct in de olie bakken.
Bereiding bakkeljauw
De bakkeljauw moet je eerst grotendeels ontzouten door ze uit te koken. Was de bakkeljauw en kook ze 30-45 minuten op zacht vuur. Verwijder de graatjes uit de uitgelekte vis en scheur ze in stukjes.
Verhit een beetje olie in een pan en bak daarin eerst de ui lichtbruin, voeg dan de knoflook en de Madam Jeanette peper toe. Als je niet van te heet houdt, gebruik dan slechts een paar flintertjes peper of laat de hele peper meestoven zonder open te laten barsten. Tomaat erbij en zachtjes laten bakken. Dan de stukjes bakkeljauw erbij en alles goed omroeren. Op het laatst de selderij toevoegen.
Meer aardvruchten.
Casave schillen en koken in water. Casave bevat ongezonde stoffen die verwijderd moeten worden door te koken
BeantwoordenVerwijderenDit gebeurt ook tijdens het bakken in olie of verhiting in de oven
BeantwoordenVerwijderenDan ziten de stoffen er nog in
VerwijderenKlopt en nog er bij wordt de telo niet zacht van binnen.
Verwijderen