Wel eens van pindasoep gehoord? In Suriname wordt deze veel gegeten, in combinatie met tom tom als vulling. Tot tom zijn balletjes van gekookte Surinaamse bananen.
Ingredienten:
- 400 gr. kip (liefst kippendijen)
- 100 gr. zoutvlees (van te voren even ontzouten door 2 x 15 minuten te koken)
- 6-7 pimentkorrels
- 1 ui
- 2 potten pindakaas van 350 gr.
- 1 Madame Jeanet peper
- 2 takjes selderij
- zout of bouillon blokjes
- 2 bakbananen
Bereiding:
- Trek een bouillon van de kip, het ontzoute zoutvlees, selderij, gesnipperde ui, pimentkorrels in ruim 3 liter water.
- Na ongeveer 45 minuten is de bouillon klaar.
- Doe wat kokendhete bouillon in een schaal, doe de pindakaas erbij en meng goed. Doe dit mengsel bij de rest van de bouillon. Leg de peper erboven op en laat de soep nog 15 -20 minuten doorkoken. Naar smaak zout of bouillonblokjes toevoegen. Het is het lekkerste als je er ook tom tom bij serveert.
Tom tom van bananen:
- Haal de schil van de (liefst zeer rijpe) bakbananen en zet ze in een pan met water op vuur.
- Voeg een beetje zout toe. Groene bananen zijn in ca. 40 min. gaar en rijpe in 25 min.
- Haal de bananen uit het water en maak ze fijn.
- Draai hiervan kleine balletjes en doe ze bij de soep.
- Doe er eventueel wat taoge overheen bij het opdienen als je dat lekker vindt. Van te voren de taoge even onderdompelen in kokend water.
Meer Surinaamse soepen!
18 opmerkingen:
Iedereen die kwam eten heeft 2 keer opgeschept.. dat zegt genoeg!!! ;-)
wat zijn takjes selderijzout inn vredesnaam??!!!
Bedankt voor het opmerken van de schrijffout. Het moet inderdaad zijn: 2 takjes selderij en dan zout of bouillonblokjes! Het recept is aangepast!
eindelijk een goed recept. maar op hoeveel personen zijn de gerechten gebaseerd?
De meeste gerechten zijn gebaseerd op zo'n 4 personen.
Welke pindakaas is het lekkerst voor deze soep?
Calve pindakaas met noten.
Moet ik het zoutvlees en de kip in de bouillonblokjes met 3 liter water trekken? of alleen water en later bouillonblokjes of zout toevoegen na smaak
Zoutvlees moet je eerst apart uitkoken, omdat het heel erg zout is. Liefst water nog een keer verversen tussendoor en nog een keer 15 minuten laten uitkoken. Dan in stukjes snijden en dan verder gebruiken in het recept.
Ik ben toch niet verplicht zoutvlees te gebruiken.
Ik kan toch alleen kip gebruiken denk ik.
Je kunt het zoutvlees ook weglaten, gewoon proberen!
Ipv van zoutvlees is gerookte kip ook heerliijk in de soep.
Ik heb in Ghana een keer pindasoep met daarin een combinatie van vis en rubdvlees gegeten, dat was ook heel lekker.
Heb het gemaakt was top dank je wel
31 dec mijn gerecht naar het nieuwe jaar
Hoe lang kan je de tom tom in de koelkast bewaren?
Wat fijn een goed recept
selderij staat er
Een reactie posten