Surinaamse kip met mixed pickles

Dit is een Surinaams gerecht van kip en is enigszins zoet door het gebruik van de mixed pickles vruchten uit blik. Mixed pickles zijn ingelegd in gembersiroop en in combinatie met zoete ketjap geeft dit een heerlijke smaak aan het gerecht.









Ingredienten:
- 1 kip of kant en klare kipdelen
- 1/2 ui
- 1/2 tomaat
- schepje suiker
- 1 maggiblokje (typisch voor de surinaamse keuken)
- ketjap A (zoete ketjap)
- vetsin
- 3 knoflook
- 1 theel. chinese poeder (5-kruiden poeder)
- 1 blikje mixed pickles vruchten
- beetje verse selderij

Bereiding:
- Kip in stukken snijden.
- Verhit de olie en bak de ui lichtbruin, doe er dan de knoflook bij en de gesneden tomaat met het maggiblokje, chinese poeder en een theel. suiker.
- De kip erbij en meebakken tot de kip lichtgebakken is. Doe er dan wat zoete Ketjap-A bij, alles goed doorroeren en dan wat water erbij.
-  Laat het een half uurtje sudderen.
- Op het laatst doe je er het blikje mixed ginger bij en de vetsin. Nog eventjes laten sudderen (paar minuten) en dan wat verse gesneden selderij over het gerecht strooien.
- Lekker met witte rijst en een komkommersalade!
Meer kipgerechten.

Geen opmerkingen: