Tahu Telur: Javaanse omelet van tahu met een hete saus van pinda met petis

Tahu telor is een makkelijk te maken gerecht van tahu en ei met een pittige saus van pinda's. Garneer het met verse groenten zoals taugé en kool!










 Ingrediënten:
- 1/2 blok tahoe
- 1 lenteuitje
- 2 eieren
- zout
- handje tauge
- handje fijngesneden kool
- 100 gram pinda's 
- 3 rode kleine lomboks (rawit)
- 2 knoflook
- 1/2 eetlepel gula jawa of suiker
- 1 dessertlepel petis pasta
- 3 eetlepels zoete ketjap
- gebakken uitjes en lenteui voor het garneren

Bereiding:
- Meng de in blokjes gesneden tahoe met de fijngesneden lenteui en zout met de eieren.
- Blancheer de tauge en kool even in kokend water en laat uitlekken.
- Bak de geklutste tahoe en ei in een koekenpan met ruim olie tot ze krokant is.
- Doe de pinda's met de rawit, suiker petis en een beetje water in de hakmolen en maal het fijn.
- Verhit een met olie ingevette pan en bak dit even aan.
- Voeg dan enkele eetlepels water toe en de ketjap.
- Voeg zout en witte peper naar smaak toe.
- Leg de gebakken tahoe op een schaal en doe daar de taugé en kool bovenop.
- Garneer met gefruite uitjes en fijngesneden lenteui.

Tip: ook lekker met wat blokjes lontong en krupuk erbij!

Rubriek: eigerechten, tahu en tempee


Geen opmerkingen: