Goelung Goelung: rode flensjes met een vulling van kokos

Goelung Goelung zijn de heerlijke Javaans-Surinaamse gekleurde flensjes met een vulling van kokos. Ze zijn niet moeilijk te maken en smaken heerlijk! Je kan rode of groene kleurstof gebruiken.








 
Ingrediƫnten flensjes:
- 500 gram bloem
- 1 ei
- zakje vanillesuiker
- ongeveer 700 ml. water
- rode (of groene pandanvoedingskleurstof.) Je hebt hier heel weinig, maar een paar druppels van nodig, het is al snel teveel.
- 1 eetlepel olie
- snufje zout
Indien gewenst kan ook kant en klare pannenkoekenmix gebruikt worden. Zorg dan dat het beslag niet te dik is.

IngrediĆ«nten kokosvulling: 
- 400 gram gedroogde kokos
- 1 theelepel zout
- rode (of groene pandankleurstof)
- 300-350 gram suiker
- 750 ml. water
- 1 eetlepel amandelessence

Bereiding flensjes:
- Maak een beslag door de bloem met het ei, de vanillesuiker en snufje zout stap voor stap te mengen met het water zodat er een beslag zonder klontjes ontstaat. Tussendoor goed mixen. Voeg de kleurstof toe en de eetlepel olie.
- Bak de dunne flensjes in een pan met anti-aanbak en smeer indien nodig de pan licht in met wat olie.
- Bak de flensjes maar aan 1 kant en zorg dat ze niet bruin worden zoals pannenkoeken.

Bereiding vulling:
- Zet het water op met de suiker en laat de suiker oplossen.
- Voeg het zout, de amandelessence en kleurstof toe.
- Doe er dan de kokos bij.
- Goed mengen tot het begint te karameliseren, maar zorg er voor dat het niet aanbakt en bruin wordt.
- Leg een volle eetlepel vulling op een flensje en vouw ze tot rolletjes. (zie video)

* De vulling kan ook worden gemaakt zonder kleurstof en in plaats van suiker de Indonesische gula jawa. Zo krijg je een bruine kokosvulling.

Rubriek: dessert, gebak


1 opmerking:

Lisa zei

De rode flensjes zien er erg lekker uit. Ik heb ze daarom van de week ook is gemaakt en ben zeker van plan om ze vaker te maken!