Ingrediƫnten:
- 2-3 middelgrote aubergines
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram gehakt
- paneermeel
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 eetlepel fijngesneden selderij
- 2 eetlepels roomboter
- 2 eetlepels olie
- zout en zwarte peper
- geraspte kaas
- ter garnering eventueel schijfjes tomaat
Bereiding:
- Was de aubergines en snij ze in de lengte doormidden.
- Kerf ze in de lengte in of snij er met een dunschiller 2 smalle reepjes af (als een zebra).
- Kook ze in ruim water 5-8 minuten voor.
- Lepel dan het vruchtvlees voorzichtig uit de boulanger, maar zorg dat er nog wat in de schil achterblijft voor de stevigheid.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie.
- Fruit de fijngesneden ui en knoflook en voeg dan de tomatenpuree toe.
- Voeg dan het gehakt toe met zout (of maggi-of bouillonblokjes) naar smaak toe en de peper en bak alles rul.
- Voeg dan het vruchtvlees van de aubergine toe en proef of de vulling goed smaakt. Voeg eventueel nog eigen kruiden naar smaak toe.
- Voeg de fijngesneden selderij toe.
- Beboter een vuurvaste schaal waar de aubergines in passen.
- Vul de uitgeholde aubergine-helften met het mengsel.
- Strooi er wat geraspte kaas over.
- Leg er optioneel wat dunne plakjes tomaat boven en nog wat fijngesneden selderij.
- Strooi daaroverheen wat paneermeel en leg daar wat kleine blokjes boter op.
- Verwarm de oven voor op 250 graden en bak dan de aubergines in ongeveer 20-30 minuten gaar. Kijk tussendoor even of ze niet aanbranden en zet anders de oven op een iets lagere temperatuur.
Rubriek: groenten, vleesgerechten
1 opmerking:
Heerlijk!!!
Een reactie posten