Bregedel (Begedil): heerlijke snack van aardappel met garnalen

Bregedel is een heerlijke snack of bijgerecht uit de Javaans-Surinaamse keuken. De koekjes worden gemaakt van aardappel met gedroogde garnalen of vis. In dit recept worden gedroogde garnalen gebruikt.








Ingrediƫnten:
- 500-1000 gram geschilde aardappels is stukken gesneden
- 1 tot 2 volle eetlepels gedroogde garnalen (gewassen en geweekt)
- gefruite uitjes
- fijngesneden selderij
- 2 eieren
- zout
- witte peper
- olie

Bereiding:
- Bak de stukken aardappel in de olie goudbruin.
- Wrijf de geweekte garnalen fijn.
- Stamp de gebakken aardappels fijn.
- Voeg hierbij de garnalenpasta.
- Voeg dan de gefruite uitjes en selderij toe.
- Voeg zout en peper toe.
- Meng alles goed door elkaar en maak er balletjes van.
- Zet de bregedel afgedekt een uur in de koelkast.
- Kluts de eieren los.
- Dompel de koekjes in het ei en bak ze direct in de hete olie goudbruin.



Rubriek: bijgerechten, aardvruchten, surinaamse snacks



2 opmerkingen:

Esther zei

Ipv garnalen kan je lever gebruiken. Alle ingredienten worden eerst gebakken. Het mixen gebeurt met een stamper. Gerecht hoort bij berkat.

Anoniem zei

Heerlik voor mijn kids!