Gefrituurde garnalen gerold in ham met een tomaten-gembersaus

Grote garnalen gefrituurd met een dun plakje ham (udang wotiap) zijn heerlijk als snack of bij de rijst of bami. Deze garnalen worden geserveerd met een sausje van tomatenketchup en gember.











Ingrediƫnten:
- 10 grote garnalen
- 10 dunne plakjes ham
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
- 3 eetlepels bloem
- zout naar smaak (ongeveer een halve theel.)
- mespunt ketumbar (korianderpoeder)
- olie om te frituren
- water

Ingrediƫnten saus:
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 2 theelepels gembersiroop
- 2 teentjes knoflook (fijngeperst)
- 1 tot 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel olie of boter
- 100 ml. water
- 1 tot 2 eetlepels azijn
- zout naar smaak

Bereiding:
- Maak de garnalen schoon door ze te pellen en de inhoud te verwijderen. Laat de staart zitten.
- Vermeng de bloem met het zout, de ketumbar en de knoflook en voeg een beetje water toe tot het een papje wordt. Doe dit met kleine beetjes tegelijk zodat het niet gaan klonteren.
- Rol het plakje ham om een garnaal en wentel het dan door het papje.
- Frituur ze direct in de hete olie tot ze knappend zijn.

Saus:
- Fruit de knoflook in de olie/boter en voeg de ketchup, de suiker en de gembersiroop toe.
- Voeg het water toe en daarna de azijn en het zout.
- Proef of het de juiste combinatie is van zoet-zuur en voeg eventueel nog wat azijn toe of water als de saus te dik is.

* Tip: als je van heet houdt, dan kun je wat fijngemalen Surinaamse peper door het sausje doen!

Rubriek: garnalen

Geen opmerkingen: