Tumis is een makkelijk gerecht van aardappelen en wordt als bijgerecht bij de rijst gegeten. Gebruik voor dit recept vastkokende aardappelen. In combinatie met maggiblokjes is dit een vegetarisch gerecht.
Ingrediƫnten:
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 1 rode ui fijngesneden
- 3 teentjes knoflook
- maggi-of kippenbouillonblokjes
- 1 tomaat in stukjes gesneden
- 1 afgestreken eetlepel tomatenpuree
- 2 salamblaadjes
- 1 stuk laos van 2 cm.
- scheutje ketjap
- zwarte peper
- theelepel suiker
- Surinaamse peper (optioneel)
- zonnebloemolie
- fijngesneden selderij
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snij ze in langwerpige delen.
- Bak ze in de ruime olie krokant en laat ze uitlekken.
- Verhit in een wok een paar eetlepels olie.
- Bak de ui met de laos en salam.
- Voeg er de knoflook, fijngesneden tomaat, tomatenpuree, suiker en eventueel de hele peper aan toe.
- Voeg een scheutje ketjap toe.
- Laat dit even bakken tot de tomaat is geslonken.
- Voeg dan de gebakken aardappelen toe, laat het nog enkele minuten stoven en strooi er op het laatst wat fijngesneden selderij doorheen.
Rubriek: javaanse recepten, aardvruchten
2 opmerkingen:
Hoi,
Lijkt me een heerlijk gerecht.
Wat dient er met de bouillonblokjes en de zwarte peper te gebeuren?
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw antwoord.
Groetjes,
Manolito van Galen
Die voeg je vast toe als het prutteld tot de tomaat is geslonken, dat zou ik doen .
Een reactie posten