Ingrediënten:
- 400 gr. dahl (gele spliterwten)
- 1/2 ui
- 1/2 madame Jeanette peper
- 3 teentjes knoflook
- 2 theel. Surinaamse masala
- zwarte peper
- 1 theel. tomatenpuree
- paar eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel geroosterd komijnzaad
- zout of maggiblokje
- 6-8 okra's
- fijngesneden selderij
Bereiding:
- Was de dahl goed.
- Zet de dahl op in ruim water (ze moeten helemaal onder water staan) samen met de fijngesneden Surinaamse peper en kook ze tot ze helemaal gaar zijn.
- Snij de ui in reepjes en de knoflook in dunne plakjes.
- Rooster de komijnzaadjes.
- Verhit de olie en bak daarin de uien en knoflook bruin.
- Voeg de hete olie en gebakken uien en knoflook toe aan de dahl.
- Doe er dan de geroosterde
komijnzaadjes, tomatenpuree, masala, zwarte peper en zout bij en roer alles even door.
- Voeg als laatste de okra's toe
en laat stoven tot ze helemaal gaar zijn.
- Doe er op het laatst fijngesneden selderij (of korianderblaadjes) doorheen. (ongeveer 1 volle eetlepel).
De dahl kan worden gegeten met rijst.
Tip: Als je geen okra wilt gebruiken, dan kun je ook wilde spinazie toevoegen of andere stevige bladgroenten. Deze hoeven pas op het einde te worden toegevoegd.
Rubriek: hindoestaanse recepten, vegetarisch
7 opmerkingen:
Dit recept is een goed voorbeeld van een uitgebalanceerde vegetarische maaltijd. Prima!
Lekker!
Lekker!
Wat ia er met de okra gebeurd ? En op de ingrediëntenlijst staan gele spliterwten terwijl de video mevrouw het heeft over linzen.
Gele erten zijn linzen.
Geweldig goed recept, ook zo geleerd van Hindoestaans familie....
En er kúnnen okra’s in, moet niet, kan ook met bv tomaat.....
Dank voor het delen van dit recept.
Groet, Birgitta
Hahaha gele erwten vallen onder linzen.
Dat klinkt goed! Ga het ook proberen.
Een reactie posten