Moksi-alesi kun je op vele manieren maken. Het is een eenpansgerecht met rijst, dus het is niet moeilijk om te varieren. In dit recept worden gedroogde garnalen gebruikt en spitskool. Deze moksi-alesi wordt gekruid met masusa, een Surinaams kruid dat je kunt kopen in de Surinaamse winkel of toko.
Ingredienten:
- 500 gram rijst
- 150 gram gedroogde garnalen
- 1 dl olie (ongeveer 6 eetlepels)
- 1 liter water
- 1 ui
- 1 gele madame Jeanette peper
- 2 kippenbouillon tabletten
- 1 zakje masusa van 4 gram
- half pond spitskool
Bereiding:
-Garnalen goed wassen en laat ze 30 minuten weken in kokend water.
- spitskool in reepjes snijden en even wokken met wat zout in 2 eetlepels olie en apart zetten.
- Verhit de rest van de olie en bak hierin de ui.
- Garnalen (uitgelekt) 5 minuten meebakken op hoog vuur.
- Doe er de rijst bij en goed omscheppen, dan direct een liter water erbij, de kippenbouillontabletten en het zakje masusa. De rijst moet ongeveer een vingerkootje onder water staan. Dit is even uitproberen en ligt aan de soort rijst.
- Leg de gele peper bovenop (mag niet open gaan!)
- Laat de rijst op het kleinste gaspitje langzaam gaar worden in ongeveer 30 minuten. Eventueel tussendoor een keer omscheppen en de peper eruit halen als die open dreigt te gaan.
- 5 minuten voor je gaat opdienen voeg je de gewokte spitskool toe, zodat ze lekker knapperig blijft!
Meer over rijstgerechten.
3 opmerkingen:
kan je ook batjouw gebruiken?
Koken is een kwestie van creatief zijn en experimenten! Gewoon proberen dus en laat het weten wanneer het lekker is!
Kan ook met bakkeljauw, gedroogde vis, gedroogde garnalen en kokosmelk. Ik gebruik dan geen masusa
Een reactie posten