tag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post4832843275262227463..comments2024-03-21T15:59:26.246+01:00Comments on Surinaams eten!: Wadjik: Javaanse koek van kleefrijst en gula djawabloggerhttp://www.blogger.com/profile/18236720726036716759noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-48426158692617789402021-02-28T14:46:39.996+01:002021-02-28T14:46:39.996+01:00Teveel water is niet zo erg. Meestal is het ± 1½ l...Teveel water is niet zo erg. Meestal is het ± 1½ liter vocht (kokosmelk + water) in het begin. Vocht met hoog vuur laten verdampen tot dat de stroop dikker is. Dan de ketan erbij. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-85498510880326153412020-12-26T06:32:20.484+01:002020-12-26T06:32:20.484+01:00Kan iemand mij zeggen hoeveel water er bij de gula...Kan iemand mij zeggen hoeveel water er bij de gula Djawa gedaan moet worden?<br /><br />Alvast bedanktSelamat makanhttps://www.blogger.com/profile/13540934912745340424noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-7394043480422583012020-08-22T09:16:12.101+02:002020-08-22T09:16:12.101+02:00de Javanen van Suriname komen oorspronkelijk uit I...de Javanen van Suriname komen oorspronkelijk uit Indonesië. dus het is niet raar dat daar ook Indonesische gerechten gekookt wordenMarjolijnnhttps://www.blogger.com/profile/11391432086661907598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-12234037875591735062020-01-05T11:48:45.554+01:002020-01-05T11:48:45.554+01:00Duh! Waarom zo boos man ⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘Duh! Waarom zo boos man ⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘Lea Juurhttps://www.blogger.com/profile/06893120089401598191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-85524256063477996772018-04-13T18:19:42.676+02:002018-04-13T18:19:42.676+02:00Lekkerrr wadjik etenLekkerrr wadjik etenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-37211988845941183312017-07-06T16:13:30.385+02:002017-07-06T16:13:30.385+02:00Ahdoe sjeg vergeet niet toevallig ik kijk hierop s...Ahdoe sjeg vergeet niet toevallig ik kijk hierop sjeg, niet vergeten zakje vanille suiker en kaneel bij te voegen nog lekkerderrrrrrrrrAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-49047234365311994102017-06-14T17:29:10.873+02:002017-06-14T17:29:10.873+02:00Inderdaad, dat is untiInderdaad, dat is untiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-71718192372956367012017-05-26T00:04:01.078+02:002017-05-26T00:04:01.078+02:00Met de gelag jawa en kokos eroverheen is geen wadj...Met de gelag jawa en kokos eroverheen is geen wadjik maar heet ketan untiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-34197589527161822502016-12-09T13:53:30.904+01:002016-12-09T13:53:30.904+01:00Ik ben van indische afkomst en wij aten dit gerech...Ik ben van indische afkomst en wij aten dit gerecht anders. Namelijk de witte ketanrijst apart met de gulah jawa eroverheen :p. Later kwamen er Surinaamse Hindoestanen in de familie en die maakten het gerecht zoals hier omschreven. Ook lekker:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-85105498158783890532016-10-16T22:53:00.565+02:002016-10-16T22:53:00.565+02:00Boeie..hoor je vaak tijdens voetbalwedstrijden toc...Boeie..hoor je vaak tijdens voetbalwedstrijden toch? <br />Ketan heerlijk maakte mijn moeder (Bandung)) vaak in het weekend. Heerlijk :) <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-78349869463511847362016-10-11T15:59:00.510+02:002016-10-11T15:59:00.510+02:00vind ik ook... boeie..... als het maar smaakt toch...vind ik ook... boeie..... als het maar smaakt toch.. WartHog297https://www.blogger.com/profile/12935702059158927472noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-64321647928416605222016-03-06T07:57:49.127+01:002016-03-06T07:57:49.127+01:00BOEIE...!BOEIE...!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-10086881717786988662015-04-27T00:11:53.780+02:002015-04-27T00:11:53.780+02:00EN TOCH BLIJFT DIT VAN OORSPRONG EEN INDONESISCH G...EN TOCH BLIJFT DIT VAN OORSPRONG EEN INDONESISCH GERECHT. PUNT UIT ! nachtburgemeester van almelohttps://www.blogger.com/profile/14286953856929233989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-31360511055387997542014-08-13T16:28:08.088+02:002014-08-13T16:28:08.088+02:00Mijn moeder maakt de wadji ook op deze wijze. Wat ...Mijn moeder maakt de wadji ook op deze wijze. Wat maakt het nou uit of het een javaans/indonesisch recept is. Als het overal in de wereld op deze wijze wordt gemaakt, is het toch goed. Ik heb deze recept aangehouden. Dus zoals het in Indonesië en in Suriname wordt gemaakt en het smaakt perfect !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-63020033013061324402013-10-09T23:05:52.913+02:002013-10-09T23:05:52.913+02:00Het is inderdaad een Indonesisch gerecht, maar de ...Het is inderdaad een Indonesisch gerecht, maar de Javanen in Suriname vormen een flink deel van de bevolking en hebben ook hun recepten meegenomen uit Indonesië. Vandaar dat er in de Surinaamse keuken ook veel Javaanse/Indonesische recepten voorkomen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-28575435620836583802013-10-09T20:21:12.989+02:002013-10-09T20:21:12.989+02:00Dit is absoluut een Indonesisch gerecht, wellicht ...Dit is absoluut een Indonesisch gerecht, wellicht later overgenomen door andere keukens. Maar ere wie ere toekomt!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-39636981343126132122012-10-29T11:52:31.889+01:002012-10-29T11:52:31.889+01:00Zijn de hindoestaanse gerechten dan ook niet Surin...Zijn de hindoestaanse gerechten dan ook niet Surinaams, omdat ze van oorsprong uit India komen? Er wonen veel Javanen in Suriname en de Indonesische recepten zijn in de loop der tijd soms veranderd en aangepast aan de Surinaamse smaak.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-72975723739262079092012-09-07T16:18:21.914+02:002012-09-07T16:18:21.914+02:00Dit is een Indonesiche lekkernij, niet Surinaams v...Dit is een Indonesiche lekkernij, niet Surinaams van oorsprong.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-39720513285898952492012-05-20T09:14:52.058+02:002012-05-20T09:14:52.058+02:00hoi de wadjik was niet dik genoeg hoeveel water mo...hoi de wadjik was niet dik genoeg hoeveel water moet ik gebruiken om de goela djawa te laten smelten?claudiahttps://www.blogger.com/profile/12944661089217678450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-88523051949741452992010-08-15T13:37:28.691+02:002010-08-15T13:37:28.691+02:00Bedankt voor je reactie!Bedankt voor je reactie!eveline salarionoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-89320289614743711882010-06-15T22:46:58.301+02:002010-06-15T22:46:58.301+02:00Je kunt het beste ongeveer 2 kopjes gekookt water ...Je kunt het beste ongeveer 2 kopjes gekookt water op 1 kopje geraspte kokos gebruiken. De juiste hoeveelheid moet je door ervaring leren aanvoelen. Laat de kokos even weken in het water en pers het dan uit in een zeef boven een schaal. Voor de tweede persing minder water gebruiken. Een blok kokos kan wel, maar is niet zo lekker als verse of gedroogde geraspte kokos. Succes!surinaams etennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6452317964778795909.post-83309047268433631182010-06-09T16:48:40.050+02:002010-06-09T16:48:40.050+02:00Hallo,
even over die kokosmelk, hoeveel kokos heb ...Hallo,<br />even over die kokosmelk, hoeveel kokos heb ik dan nodig om die hoveelheid te krijgen?<br />En gebruiken jullie wel een zo`n blok kokos, die je op het eind van de bereiding toevoegt en die smelt?<br />Ik ga dit zeker proberen, ik hou van ketan rijst, vooral met satè is het erg lekker.eveline salariohttp://www.facebook.com/profile.php?id=1107060316#!/profile.php?id=1107060316noreply@blogger.com