Surinaamse hete makreel voor op een broodje

Van makreel uit blik kun je heerlijk beleg voor op een Surinaams broodje maken. Je kunt het zo heet maken als je lekker vindt en het is gezond!










Ingrediƫnten:
- 2 blikjes makreel
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 fijngesneden tomaat
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 madame Jeanette peper (eventueel een halve en zonder de pitjes als je het niet te heet wilt) of rode lombok naar smaak
- halve theelepel trassi
- theelepel suiker
- maggi-of  1/2 kippenbouillonblokje
- zout en zwarte peper
- takje selderij
- olie

Bereiding:
- Haal de makreel uit het blik en breek ze in stukken.
- Snij de ui en knoflook fijn.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan.
- Voeg de ui toe en bak even aan en voeg dan de knoflook en fijngesneden peper toe.
- Als je bang bent dat het te heet wordt, voeg dan de peper in gedeelten toe en je kunt altijd later nog extra stukjes toevoegen.
- Voeg dan de gesneden tomaat, de suiker, de trassi, de tomatenketchup, bouillonblokje naar smaak en zwarte peper toe.
- Even goed aanbakken tot de tomaat slinkt en voeg dan de stukken makreel toe.
- Maak de makreel tijdens het bakken fijn en bak roerend tot het gerecht een beetje droog is.
- Voeg eventueel nog wat zout toe en de zeer fijngesneden selderij.

Heerlijk op een vers Surinaams broodje, maar ook op gewone verse broodjes!

Rubriek: broodjes, visgerechten

2 opmerkingen:

peter zei

Surinaams eten is echt heerlijk. Fantastische blog ook! Bedankt voor het delen.

Surinaams Eten! zei

Dank je wel Peter!