Eenvoudige roti van zelfrijzend bakmeel

Wil je snel roti maken en zeker weten dat het lukt? Gebruik dan zelfrijzend bakmeel met wat extra bakpoeder en je roti lukt altijd! Het is lekker om de rotiplaat ook te vullen met aardappel of dahl, maar dat is wat meer werk.











Ingrediƫnten:
- 1 kilo zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje bakpoeder
- warm water
- eventueel wat extra zout (let op, zelfrijzend bakmeel is al gezouten)
- olie
- optioneel vulling van dahl of aardappel

Bereiding:
- Doe het meel in een grote kom.
- Voeg het bakpoeder toe en het zout naar smaak.
- Voeg warm water toe tot het deeg soepel is.
- Laat het deeg 45-60 minuten afgedekt rijzen.
- Vorm er balletjes van en rol die met bloem uit tot een mooie ronde vorm.
- Zet een kom met olie klaar en een kwastje.
- Verhit in een grote pan met anti-aanbaklaag (of de originele plaat voor roti) door wat olie over de bodem te strijken.
- Leg de uitgerolde roti in de hete pan en bestrijk met het kwastje de bovenkant met wat olie.
Dit is belangrijk om de roti zacht te houden, want zonder olie wordt het krokant en dat moet niet. Vooral de randen goed insmeren.
- Keer de roti om als de onderkant gaar is en bak ook de andere kant.
- Leg de roti op een schaal of bord en dek af met een theedoek.

* Wil je de roti vullen met dahl, dan kun je hier zien hoe het moet.
* Roti kun je heel makkelijk invriezen. Voor gebruik ontdooien en even een minuut opwarmen in de magnetron.
* De dahl-vulling kun je ook invriezen.

 Rubriek: hindoestaanse recepten roti en naan


R

3 opmerkingen:

Herma zei

Echt een goede tip ga gelijk proberen

Kim zei

Wat een leuke blog zeg met fantastische foto's. Krijg gelijk honger als ik al die gerechten zo zie.

Anoniem zei

Hoe lang kan je vers gemaakte roti plaat bewaren in de vriezer?