Telor Belado: eieren in een hete saus van pepers en Indonesische kruiden

Vind je die eieren met een krokant korstje bij de roti ook zo lekker? De eieren zijn dan eerst gefrituurd en nemen daardoor de smaak van de saus goed op. Zo kun je ook eieren maken op de Indonesische manier in een hete saus van pepers. Erg lekker met rijst!











Ingrediënten:
 - 5 tot 6 hardgekookte eieren
- 4 rode lomboks
- 7 kleine rode pepers
- 5 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel zout
- 8 sjalotten of 3 rode uien
- 1 theelepel gula djawa of suiker
- 2 kemiri
- 2 schijfjes laos
- 1 blad salam
- 2 schijfjes djahé (gember)
- 2 eetlepels asem water (stukje asem opgelost in kokend water)
- 1 sereh
- olie

 Bereiding:
 - Snij de lomboks doormidden en verwijder de pitjes. 
- Snij het kopje van de kleine pepers af.
- Snij de uien in stukken.
- Maal de uien, kemirinoten, knoflook en pepers tot een pasta met een beetje water.
- Frituur de eieren tot ze een krokant korstje hebben.
- Kneus de laos, sereh en djahé.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit hier in de laos, djahé, salam en sereh.
- Voeg na 2 minuten de gemalen pasta toe en bak alles enkele minuten.
- Voeg suiker, zout en asem toe.
- Doe de gebakken eieren in de saus en laat even sudderen.

Rubriek: javaanse recepten, eiergerechten

 

1 opmerking:

Pauline zei

Ziet er echt hartstikke lekker uit!