Aubergine in hete tomatensaus

Aubergine is heerlijk en heel geschikt om te verwerken in een tomatensaus. In dit recept wordt de aubergine eerst gebakken en daarna verwerkt in een heerlijke verse tomatensaus met peper, kaneel en munt.











Voor dit recept is het wel belangrijk dat je staafmixer met een groot hakblok hebt. Daarmee kun je de uien en tomaten tot pulp malen. Als je niet van gepeperd eten houdt, kun je de pepers weglaten. De combinatie van kaneel in hartige gerechten is erg lekker en wordt veel gebruikt in het Midden Oosten.

Ingrediƫnten:
- 2 grote aubergines
- 4 grote rijpe tomaten
- 2 rode uien
- 4-6 teentjes knoflook
- 2 Spaanse pepers (of als je van heel heet houdt Surinaamse peper naar smaak)
- kaneel
-gedroogde munt
- mespunt suiker
- zout
- kippenbouillonblok
- zwarte peper
- olijfolie

Bereiding:
1- Snij de aubergines in dunne plakken en bestrooi ze met zout. Laat ze 20 minuten in een zeef uitlekken en knijp daarna zoveel mogelijk vocht er uit.
- Verhit een pan met een anti-aanbaklaag op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Bak hierin de plakken aubergine tot ze een beetje bruin zijn.
- Strooi er wat kaneel en gedroogde munt overheen en eventueel wat zwarte peper.
- Pers tussendoor met een spaan steeds de olie er uit, zodat zoveel mogelijk olie in de pan blijft. Laat ze uitlekken boven een zeef met een bakje eronder, zodat je de olie kunt opvangen die er nog uit komt.




















2- Maal de uien met de knoflook en peper tot een pasta. Bak deze in dezelfde pan in de overgebleven olie (of voeg wat extra olijfolie toe als er te weinig olie is overgebleven) de uienpasta tot ze gefruit zijn.





























3- Maal de gewassen en in stukken gesneden tomaten ook tot een pulp. Voeg deze toe aan de gefruite uienpasta en voeg er een kippenbouillontablet aan toe, een halve theelepel suiker en zout naar smaak.































4- Laat deze tomatenpasta op hoog vuur een beetje inkoken, zodat het meeste vocht van de tomaten is verdampt. Voeg nog wat extra kaneel toe.

5- Voeg dan de gebakken aubergines toe en laat deze nog 15 minuten meestoven in de saus. Voeg bij het opdienen eventueel wat fijngesneden peterselie of koriander toe. Lekker bij witte rijst!
































Meer wereldkeuken




2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geef me liever een surinaams recept.

Ik verheugde me daarop.

Anoniem zei

Surinaamse aubergine met kaneel klopt niet